Sunday, November 13, 2016

pinktober - breast cancer awareness

month of october, bulan kempen kesedaran kanser payudara, zuha dijemput oleh pantai hospital sungai petani untuk menjayakan acara yang dianjurkan oleh mereka.

health talk oleh oncologist dr syazril imran shaukat pada awal bulan october dan pada hujung bulan join walkathon di majlis perbandaran sungai petani.

gamabr tak ikut urutan. masa upload dah cun, then bila attached berterabur.









Sunday, August 14, 2016

macam mana nak close blog?

terkedu aku nak close blog dan lupa camna caranya. visit blog view setting, complicated la plak nak close blog pun! setting dulu-dulu terang-terang view close blog.

adalah kena buat comeback? pursue my passion towards writing walaupun merapu? tengok kepada keadaan dan masa sekiranya mengizinkan. sometime we have to sacrifice on one thing in order to achieve our dreams and goal in this life. 

sacrifice doesn't mean to give up but put a limitation. right?

just to share with all of you my beloved readers, i am no longer working with tesco. i left tesco for good on 10th may 2015. more than one year ago.

now i do my own business in insurance and takaful industry. 

you all if you need my advise, nak carum polisi hibah ke,

 contact me at 019-5759950 via whatapps. sila kenalan diri dulu.

Saturday, October 31, 2015

i am back

i am back with lots of things to update. first of all, just a short and simple message just like this. lol!

Saturday, June 20, 2015

outing three young ladies

dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang.

first time keluar bertiga after more than 4 years dok plan bagai. lastly, plan ad-hoc tak sampai 5 minit yang jadi.
first pit stop hospital sultanah bahiyah, alor setar. kami bertiga melawat rakan sekerja yang terlibat dalam kemalangan. kesian. dia patah kaki, wife pula patah tulang belakang or slip disc tak pasti. wife dah selamat menjalani pembedahan, letak plat agak panjang juga katanya.
lepas melawat, terus ke kedai makan untuk lunch.

lepas lunch, we were heading to perlis. banyak pit stop kat perlis. last pit stop is at jabatan pertanian bukit bintang. layan pictures ajelah.

lunch time

us 

first time keluar bertiga

this is me

pulut mangga and jus mangga

asta-la-vista babe

Friday, June 19, 2015

latest collection

dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang.

alhamdulillah dapat juga autobiography yusuf islam. sebelum ni baca biography beliau sahaja.

janji beli, baca belum lagi. busy dengan new job sekarang. camna pun will read it a.s.a.p.

Friday, June 12, 2015

day 3: trip to bandung

dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang.

day 3 kat bandung. lepas breakfast, pukul 8am tunggu kat lobby. salah faham in between tourist guide dengan supir yang bertukar orang hari tu, kitaorang hampir nak lelap kat lobby 1 1/2jam. eh! mr tourist guide yang handsome sempat lelap lagi kat lobby tuh.

dipendekkan cerita pukul 9.30am baru bertolak ke kawah putih, awal-awal dapat info perjalanan ke sana memakan masa 2 jam. dalam perjalanan disebabkan boring semua ketiga-tiga terlelap dalam.kereta. memasing terjaga masa on the way naik ke atas gunung tu.

dah sampai atas sana, bayar duit tiket terus dapat naik pick-up diorang yang diubahsuai. bertolak naik atas gunung lagi 15km kalau tak salah. layan aje walaupun jalan tak beberapa elok dan pemandu drift kemain. nasib baik dok tengah. hehehehe...

dah sampai atas, turun aje kenderaan first thing first mestilah posing dulu. lepas tu turun bawah maka terjadi aksi-aksi yang diingini dan tidak diingini. plan nak duduk kejap aje sebab nak terjah tempat lain lagi. lastly almost 3 jam dok kat kawah putih dan posing aje.

lepas turun bawah, solat dan makan! menu makan ialah ayam penyet. masakan mana entah, lupa! nantilah tanya tourist guide balik.

pemandangan masa turun gunung cantik. sempat tengok kejap lepas tu ketiga-tiga pengsan balik. sedar-sedar terperangkap dalam traffic jam. supir bagitau dia guna jalan belakang. kalau guna main road lagi tak boleh bergerak. redha ajelah.

sampai toko tiga, shopping! nak bagitau awal-awal, kalau tak kuat iman toksah masuk. boleh kancing gigi, kena sawan dok dalam kedai tu. kitorang window shopping dan shopping t-shirt sampai kedai dah tutup la.

layan ajelah pictures kat kawah putih.

us. bantai posing. dah tak tau nak posing dah sebab sebelum tu memacam gaya dah buat termasuk aksi lompatan. aku tak melompatlah, karang gempa bumi atas gunung berapi tu.

us. konon macam candid lah.

yang ni aku failed.

ini pun sama, failed!

dengan local tourist from jakarta.

say cheese! tapi tak senyum pun.

bertiga ke mana saja selama lima hari empat malam. 

berdua lebih baik. eh! gambar paling cun and i love this picture. siap buat wallpaper untuk my phone lagi. talent discover by suraya abdullah sani, ambik gambar guna handphone aje.

Tuesday, May 12, 2015

my quote

"be positive and surround with positive people and be in positive environment"

-wan zuha ishak-

Thursday, May 7, 2015

ho ho ho

dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang.

nantilah bila rajin akan disambungkan entry dday 3: trip to bandung.

sekarang saja nak merapu. air asia tengah buat promotion ticket berharga rm1.00, end day 10th may.

sangatlah menggoda jiwa dan raga aku yang berjiwa kental ni. cissss!!

Sunday, April 12, 2015

day 2: trip to bandung

dengan nama allah yang  maha pemurah lagi maha penyayang.

second day lepas breakfast terus bergerak ke tengkuban perahu. harga tiket ke tengkuban perahu is idr 200,000. weekend harga berbeza okay.

untung pegi weekdays orang tak ramai. so peluang bergambar tu takdelah orang lain enterframe dalam gambar kita.

lepas berjam-jam kat tengkuban perahu, bergerak pegi ke kilang kopi luwak dan makan pisang cheese.

then bergerak ke kampung daun untuk lunch almost 4pm. oh! jatuh cinta dengan pemandangan air terjun yang mengalir di celah-celah batu.

at tengkuban perahu

bergambar berdua
bergambar bertiga

tourist guide gua yang hensem. 
kat kilang kopi luwak

gua tengah dukung musang pandan. asyik bagi bontot aje kat muka aku. grrr...

black coffee luwak. untuk aku lepas setengah jam minum coffee ni sistem perkumuhan berjalan lancar gila. minum coffee lain takde effect pun!
pisang goreng cheese
pisang salai chocolate

at kampung daun
us at kampung daun. gambar seterusnya kat kampung daun. layan aje.

Tuesday, April 7, 2015

day 1: trip to bandung

dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang.
pagi semlm sekitar jam 6.20am dah sampai airport dari bandar baru bangi seksyen satu.
masuk tu terus pegi print boarding pass then pegi tunggu tourist agent depan starbucks. after few message and phone call akhirnya jumpa juga. rupa-rupanya berdiri sebelah-sebelah aje. rasa nak gelak guling-guling.
lepas check-in luggage terus pegi g15. lepak sambil menunggu giliran sempat selfie sekeping dua.
lepas take off memang aku pejam mata sempat lelap dua tiga round sampai touchdown bandung. lepas jejak kaki terus pegi makan kat restaurant yang menghidangkan nasi padang. meriah!
lepas makan terus check-in zodiak hotel, rehat sekejap pastu bersiap pegi trans studio bandung.
malas nak cerita, layan gambar aje.

at klia2. around 6.15am - 6.30am



lepas touchdown bandung, perkara pertama yang dibawa oleh tourist guide is makan. makan nasi padang.

hotel kita orang duduk is zodiak hotel. simple and palimg penting sambil baring boleh online. wi-fi sampai dalam bilik, bukan kat lobby macam budget hotel kat singapore. eh!

memandangkan takut tertolak kawan sekatil if tido katil queen, so request kat tourist guide nak katil single. lol!


beg galas/trolley bag gua. memang dari dulu jatuh cinta dgn beg camni.

sebelum pegi trans studio bandung

tiket gua

replica

tourist guide gua yang hensem dan hantu

gua dengan tourist guide gua yang hensem

this section was close.

biasa aje naik yang ni. tak mencabar kegayatan gua.

kaki lima dlm trans studio bandung